Copyright e-expertiza.ro.© 2014 All rights reserved to e-expertiza.ro. Cheia afacerii tale..
Supravirtual SRL - Dan-Marius - Vestibulum | Sed vulputate

e-expertiza.ro

Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on Google Bookmarks Share on Digg
Acasa Despre noi Servicii Articole Contact

Importanta evidentei contabile corecte pentru afaceri


Gresala celor mai multi beneficiari de afaceri este de a pune pe ultimul plan activitatea departamentului de evidenta contabila si financiara din cadrul firmei sau externalizat, socotind ca au o munca neproductiva si nesocotind importanta informatiilor pe care munca acestui departament o poate furniza.

Colateral cu aceasta gresala merge cea a prestatorilor de servicii contabile, care din lipsa de experienta sau din lipsa curajului, prefera ca unele avantaje legale ale clientilor sa nu le fructifice, de exemplu: rambursare de TVA, recuperare de impozite sau taxe platite în plus, accesarea de subventii etc., mergând pe motivul „nu se dau banii” sau „ne vine control si vom avea amenda”.

Evidenta contabila corecta este una dintre partile vitale ale afacerii, oricare ar fi ea, mare sau mica, un start-up sau o afacere de lunga durata. Când lucrurile sunt instabile din punct de vedere financiar, evidenta contabila de calitate va poate furniza raspunsuri la întrebari referitoare la ce trebuie schimbat sau ce trebuie facut pentru a mentine cresterea afacerii si prosperitatea ei. Sunt multe raspunsuri pentru managementul sanatos al afacerii care le gasiti în evidenta voastra contabila, cu ajutorul unui specialist.

De asemenea, pentru a avea o evidenta contabila de calitate, aveti nevoie de un program de contabilitate foarte bun si cunostinte pentru a le mentine organizat si la timp. In fiecare zi, informatia contabila si financiara este necesar sa fie procesata si revizuita pentru a atinge scopurile si pentru a fi capabil sa previzionezi viitorul financiar. A sti unde sunt cheltuiti banii si cum poti reduce costurile sunt unele din cele mai importante subiecte în a începe si a face ca afacerea ta sa creasca.

Înregistrarile contabile ale unei companii au loc pe baza registrelor contabile ce dau descrieri detaliate despre profit si pierdere într-un format gen foaie de calcul. Auditorii pot studia aceste situatii financiare si pot determina cu acuratete si integritate afacerea. O situatie contabila corecta, de asemenea, poate furniza rata de success a actualei afaceri cu evolutia din trecut folosind formate contabile ce sunt recunoscute de alte companii si organizatii.

Gasirea celui mai adecvat program de contabilitate si a contabilului sunt necesare pentru a detine un sistem contabil bine pus la punct si nimic nu poate fi mai benefic afacerii pe termen lung. Informatiile cuprinse în bilant sunt relevante pentru toti “jucatorii”(investitori, furnizori, cienti, salariati, banci etc.), astfel informatiile incorecte pot crea uneori chiar dezastre pentru viitorul companiei.

Banca trebuie sa analizeze bilantul, balanta si contul de profit si pierdere înaintea acordarii unui credit. Fiecare proprietar de afacere trebuie sa realizeze ca documentul si acuratetea evidentei contabile este una dintre cele mai importante parti ale afacerii. Toata lumea are un vis si multi au impresia ca pornirea unei afaceri este drumul cu care se merge mai departe. Oricum, fara o evidenta contabila adecvata, corecta afacerea are mult mai putin probabil sanse sa supravietuiasca. Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru a te ajuta sa începi sa ai o evidenta corecta a micii tale afaceri. Mai presus decât toate astea, fii sigur ca înregistrarile reflecta cu acuratete realitatea afacerii tale si ca sunt efectuate în mod regulat. A mentine evidenta contabila la zi este mult mai usor decât a încerca sa se aminteasca tranzactii si detalii de saptamâni sau luni de zile în urma. Urmând aceste sfaturi ar trebui sa va orientati spre a avea o evidenta contabila clara a afacerii.


Cheia afacerii tale

Acasa Despre noi Servicii Articole Contact